Pàtria, la llegenda d’Otger Cataló i els 9 barons de la fama

“O lliures o morts”. Aquest és el missatge d’Otger Cataló als nou cavallers que l’acompanyen per alliberar Catalunya dels sarraïns a Pàtria. La llegenda d’Otger Cataló i els 9 barons de la fama (Joan Frank Charansonnet, 2017). En un moment polític delicat, la pel·lícula opta per alçar el nacionalisme català i fer una crida al poble a través de la llegenda d’Otger Cataló. Situada al S.XV, és un il·lustre ancià l’encarregat de transmetre oralment les aventures del gran cavaller.  pellicula-patria

El mèrit de Charansonnet està en intentar fer una pel·lícula èpica a l’estil dels films heroics dels anys vuitanta i noranta nord-americans amb uns recursos insuficients. La imatge i els grans plans de la natura s’aconsegueixen amb l’ús de càmeres dron i càmeres australianes URSA, utilitzades per primer cop a Catalunya. Charansonnet recorre al to viril dels cavallers, a les lluites, a la sang, a alguna escena de sexe, a la música amb to gloriós, però sobretot, a l’element de la terra.

Tot i la intenció i la voluntat , la pel·lícula no aconsegueix l’heroïcitat desitjada i falla amb plans innecessaris i forçats, amb un ús excessiu d’encadenats i amb incongruències narratives. Pàtria es queda a les portes d’un Braveheart a la catalana, confessió que admet fins i tot el mateix director.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s