Carles Gómez

El treball de crític de cinema sempre m’ha semblat el somni utòpic i alhora real de qualsevol cinèfil incorregible. La possibilitat de dedicar-se professionalment a veure pel·lícules i analitzar-les és una perspectiva immillorable per a qualsevol persona que sent autèntica estima pel setè art. A més a més, si en aquesta tasca es té l’oportunitat de conèixer de primera mà el treball dels realitzadors i estar en permanent contacte amb gent que comparteix les teues inquietuds, la professió de crític deixa de ser un treball per a convertir-se directament en l’estil de vida desitjat.

És per això que he tractat d’encaminar les meues experiències laborals en aquesta direcció. Del meu treball cal destacar la publicació periòdica de crítiques i articles en el blog Macguffilms, amb el qual he cobert l’edició del festival de Sant Sebastià del 2014 a més d’haver fet el seguiment del Festival de Cinema Jove de València en els darrers anys. També he participaten l’activitat de l’Aula de Cinema de la Universitat de València, en estreta col·laboració amb la revista d’estudis cinematogràfics L’Atalante. I a banda, he escrit un llibre centrat en l’obra Mystic River (Clint Eastwood, 2003) per a la Colecció “Guía para ver y analizar cine”, de la editorial Nau Llibres, que actualment ja està en premsa.

Per altre costat, com a estudiant de Comunicació Audiovisual la meua màxima aspiració es arribar a realitzar les meues pròpies pel·lícules i és de sobra conegut que la primera i més important escola de cinema és el visionat continu de films. No hi ha espectador més atent i complet que el crític de cinema, per això autors de la talla de Jean-Luc Godard, Wim Wenders i Peter Bogdanovich van començar escrivint en revistes de cinema especialitzades. Evidentment, és absurd comparar-se amb figures mítiques com les citades, però també és cert que ells van començar igualment des de zero adorant als seus referents.

La secció de Nova Crítica del Festival Internacional de Cinema en Català em permet aprofundir en els progressos com a crític que he realitzat fins ara i tindre l’experiència de cobrir un festival des de dintre de l’organització de l’esdeveniment. Tanmateix, em dóna l’oportunitat de conèixer de primera mà el treball i les motivacions artístiques dels professionals que componen el nostre cinema.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s